Установка майданчика для панна-футболу в Приморському парку Неможливо реалізувати

Доданий
03.05.2018
Номер
9
Спорт

У Приморському парку поруч зі скейт-парком і майданчиком для воркаута знаходиться невикористаний пустир. Пропонуємо на його місці встановити майданчик для гри в панна-футбол. Панна - це одна з різновидів вуличного футболу. У неї грають в форматі один на один в спеціальному металевому майданчику.

Автор проєкту
Бюджет
49 800 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Паркова, 3, Чорноморськ

Опис

Мета проекту

Створити новий вид заняття спортом на відкритому повітрі, знизити рівень захворюваності та смертності

Співавтори

Ініціативна група "Проекти майбутнього"

Проблема (передумови, обгрунтування необхідності реалізації проекту)

За результатами дослідження про дозвілля жителів Чорноморська, проведеного в березні-квітні 2018 го року, спортом в приміщеннях займається в два рази більше городян, ніж спортом на відкритому повітрі (173 проти 81 людини). 6% опитаних не вистачає спортивних об'єктів. Крім того, майже половина опитаних (49.1%) не має можливості займатися на дозвіллі тим, чим би їм би хотілося.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Пропонуємо доповнити існуючий спортивний кластер Приморського парку новим елементом - майданчиком для гри в панна-футбол. Майданчик є всесезонний, буде цікавий для існуючого футбольного співтовариства міста і початківцям спортсменам. Також на майданчику спортсмени зможуть відточувати свої навички, не ризикуючи заподіяти кому-небудь шкоду (майданчик має огорожі). Панна - це один з різновидів вуличного футболу. У неї грають в форматі один на один. Головна родзинка - це правило «проброшенного м'яча» між ніг суперника. Майданчик для панни повинна бути з воротами, круглою (або 8- або 16-вугільної), металевою, професійною. У грі немає вікових обмежень, в школах панни зазвичай є окрема група для дітей та новачків незалежно від їх віку. Панна дозволяє футболістам відпрацьовувати трюки і ставати більш технічними, тому вона популярна у багатьох професійних футболістів. Наприклад, в панну грали Неймар і Поль Погба.

Для кого цей проект

Майданчик буде цікава існуючого футбольного співтовариства міста (гравцям ФК Моноліт, ФК Чорноморець, ФК Іллічівещь тощо) і початківцям спортсменам. Крім того, ігри в панну є видовищними, тому перехожим буде цікаво спостерігати за грою.

План заходів з реалізації проекту

1. Укладання асфальтового покриття 2. Замовлення і доставка панна-майданчика 3. Установка майданчики та інформаційного стенду з основними правилами гри 4. Підтримка майданчика в належному стані

Ключові показники оцінки результату проекту

Зниження рівня смертності та числа захворювань, викликаних малорухливим способом життя. Підвищення частки городян, які займаються спортом на відкритому повітрі. Також ефект від реалізації проекту можна оцінити, вимірявши інтернет-активність городян і гостей міста в пляжній зоні (по хештегам, лайкам, постам в соціальних мережах тощо).

Приклади (кейси) схожих рішень

Майданчики для панни широко поширені в Європі і Латинській Америці. В Україні і сусідніх державах панна стрімко набирає популярність. Бориспіль є столицею панни України, там проводяться всі змагання та фестивалі панни.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ у справах сім'ї, молоді та спорту

Відділ комунального господарства та благоустрою

ПІБ Відповідальної особи

Кілар О.В.

Контактні дані відповідальної особи

5-20-26