Установка майданчику для паркуру на Центральному пляжі Відхилений

Доданий
03.05.2018
Номер
10
Спорт

У Чорноморську є паркур-спільнота, але на даний момент спортсмени тренуються на саморобному майданчику, якого недостатньо для якісних тренувань. Пропонуємо на місці саморобного майданчику встановити майданчик для паркуру.

Автор проєкту
Бюджет
195 248 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Пляжна, Чорноморськ

Опис

Мета проекту

Створити спеціалізований майданчик для паркуру, популяризувати цей вид спорту і знизити рівень захворюваності та смертності

Співавтори

Ініціативна група "Проекти майбутнього"

Проблема (передумови, обгрунтування необхідності реалізації проекту)

У Чорноморську є паркур-спільнота, якій зараз доводиться займатися на саморобному майданчику, який представляє для спортсменів більшу небезпеку, ніж спеціалізований. Крім того, спорт на відкритому повітрі в Чорноморську непопулярний - за результатами дослідження дозвілля жителів Чорноморська, проведеного в березні-квітні 2018-го року, спортом в приміщеннях займається в два рази більше городян, ніж спортом на відкритому повітрі (173 проти 81 людини). 6% опитаних не вистачає спортивних об'єктів. Крім того, майже половина опитаних (49,1%) не має можливості займатися на дозвіллі тим, чим їм би хотілося. Переважна більшість городян та гостей міста не помітили поліпшень в можливостях дозвілля в місті (71,1%).

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Пропонуємо встановити на місці існуючого саморобного майданчика (або на будь-якому іншому місці, що межує з Центральним пляжем) спеціалізований майданчик для паркуру. Такий майданчик буде безпечнішим і дасть спортсменам більше можливостей для тренувань. Установка спеціалізованої площадки дозволяє підвищити популярність цього виду спорту, а також популярність спорту на відкритому повітрі в цілому.

Для кого цей проект

Майданчик буде цікавий існуючій паркур-спільноті міста і початківцям спортсменам. Крім того, заняття паркуром часто є видовищними, тому перехожим буде цікаво спостерігати за ними.

План заходів з реалізації проекту

1. Замовлення і доставка майданчика для паркуру 2. Встановлення майданчика і інформаційного стенду з технікою безпеки 3. Підтримка майданчика в належному стані

Ключові показники оцінки результату проекту

Зниження рівня смертності та числа захворювань, викликаних малорухливим способом життя. Підвищення частки городян, які займаються спортом на відкритому повітрі. Також ефект від реалізації проекту можна оцінити, вимірявши інтернет-активність городян і гостей міста в пляжній зоні (по хештегом, лайкам, постам в соціальних мережах тощо).

Приклади (кейси) схожих рішень

Майданчики для паркуру встановлені у багатьох містах світу, зокрема й в Україні (наприклад, у місті Ковель).

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ комунального господарства та благоустрою

ПІБ Відповідальної особи

Кілар О.В.

Контактні дані відповідальної особи

5-20-26