Художнє оформлення сходів в Приморському парку Відхилений

Доданий
03.05.2018
Номер
8
Інше

У Приморському парку є кілька сходів, що ведуть на пляж. Вони старі і не вписуються в загальну стилістику оформлення парку. Крім того, сходи однакові, тому городянам і гостям міста важко відрізнити одну від іншої і орієнтуватися в парку. Пропонуємо художнім рішенням оформити сходи, тим самим створити нові фотозоні в Чорноморську, а також допомогти відвідувачам парку швидше знаходити один одного.

Автор проєкту
Бюджет
35 400 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Створити в місті нові туристичні пам'ятки, підвищити впізнаваність об'єктів Приморського парку і міста в цілому, зробити навігацію в парку для містян та гостей міста більш зручною.

Співавтори

Ініціативна група "Проекти майбутнього"

Проблема (передумови, обгрунтування необхідності реалізації проекту)

У Приморському парку є п'ять сходів, що ведуть на пляж. Вони були встановлені кілька десятиліть тому, застаріли і тому не вписуються в загальну стилістику парку. При цьому в місті динамічно розвивається туризм і відчувається нестача в пам'ятках-фотозонах і інших місцях притяжіння відпочиваючих. Ще одна проблема полягає в тому, що всі ці сходи однакові, тому городянам і гостям міста важко відрізнити одну від іншої, орієнтуватися в парку і призначати зустрічі в призначеному місці.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Пропонуємо унікальне оформлення для кожних зі сходів, що ведуть на пляж (крім Приморських). Кожна драбина повинна бути оформлена по-своєму - мати унікальний впізнаваний стиль (малюнок, орнамент тощо), привабливий як місце для фото. За рахунок підвищення привабливості об'єктів, сходи також можна використовувати як ключові об'єкти міської або паркової навігації.

Для кого цей проект

Результати реалізації побачать усі жителі та гості міста, які прогуляюються Приморським парком, вулицею Пляжна. Опитування про дозвілля чорноморців, проведене в березні-квітні 2018 го року, показало, що для більшості городян прогулянка по місту (65%) і паркам (55%) - основні способи дозвілля.

План заходів з реалізації проекту

1. Залучення художників-оформлювачів 2. Розробка проектів оформлення 3. Закупівля матеріалів та підготовка об'єктів до фарбування 4. Фарбування об'єктів.

Ключові показники оцінки результату проекту

Ефект від реалізації проекту можна оцінити, вимірявши інтернет-активність городян і гостей міста в пляжній зоні (по хештегам, лайкам, постам в соціальних мережах тощо), також можливе проведення опитування думки городян.

Приклади (кейси) схожих рішень

Художнє оформлення сходів широко використовується у випадках, коли потрібно оновити їх зовнішній вигляд, переважно - в Латинській Америці. Найвідоміший приклад - сходи Селарона в Ріо-Де-Жанейро, яка стала однією з головних визначних пам'яток міста.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ комунального господарства та благоустрою

ПІБ Відповідальної особи

Кілар О.В.

Контактні дані відповідальної особи

5-20-26