"Розмай" - озеленення алеї на Корабельній Реалізований

Доданий
04.05.2018
Номер
13
Інше

Благоустрій та озеленення Алеї вулиці Корабельної шляхом:
- завезення та розміщення ґрунту;
- встановлення пандусів для людей з обмеженими можливостями;
- встановлення лавок;
- закупівлі та висадки рослин.

Автор проєкту
Олена
Олена Денисенко
Бюджет
499 940 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Корабельна вулиця, Чорноморськ

Опис

Мета проекту

Мета нашого проекту відродження Корабельної, як культурного, естетичного, історичного, туристичного серця міста, створення на Корабельній зразка європейського міського зеленого простору з сучасним ландшафтним дизайном, гідним нашого міста й країни.
Підвищення екологічного та санітарно-епідеміологічного рівня життя громадян, забезпечення психологічного комфорту мешканців мікрорайону.

Проблема (передумови, обгрунтування необхідності реалізації проекту)

Вулиця Корабельна є найстарішою частиною нашого міста, а також найулюбленішим місцем відпочинку і для дітей і для дорослих. Вона завжди була самою зеленою та затишною вулицею нашого міста, але зараз зовсім не так - хворі каштани, «лисі» газони, кущі мирту, які були зеленими і взимку і літом всі загинули і ще багато інших проблем з освітленням та т.і.. Відкриття руху транспорту по Корабельній, яка є зовсім не придатною для цього, ще більш погіршало справу. Вулиця втратила свій естетичній, привабливий, екологічний зміст. Вона перетворилася на майданчик для вживання алкогольних напоїв і розповсюдження нецензурної лайки.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

За рахунок коштів, виділених з міського бюджету, провести облаштування території даного мікрорайону під відпочинок, для загального користування де буде враховано потреби мешканців в естетичних і фізичних потребах, з урахуванням практичності використовуваних матеріалів і озеленення, з урахуванням кліматичних умов і можливостей догляду за ними, як місце загального значення.

Для кого цей проект

Мешканці 3 мікрорайону. - Діти та молодь, що мешкають у прилеглих будинках. - Люди похилого віку. - Молоді батьки. Інші мешканці міста. - Гості міста.

План заходів з реалізації проекту

1. Розробка проектно-кошторисної документації. 2. Підготовка території до робіт. 3. Завезення ґрунту. 4. Усунення нерівностей території. 5. Встановлення пандусів для людей з обмеженнями. 6. Встановлення лавок. 7. Закупівля та висадка рослин.

Ключові показники оцінки результату проекту

Найголовнішим очікуваним результатом втілення нашого проекту буде створення чудового, гарного, затишного та привабливого «серця» нашого міста. Це буде зразок європейського міського зеленого простору з сучасним ландшафтним дизайном, гідним нашого міста і країни. Втілення цього проекту дасть поштовх для розвитку «старої» частини та всього міста. Також очікуваним результатом є те, що мешканці та гості міста зможуть активно проводити свій час на свіжому повітрі недалеко від своїх домівок. Облаштування алеї сприятиме формуванню здорового способу життя у мешканців мікрорайону та забезпечить місцем проведення активного відпочинку для мешканців та гостей міста. Ця алея також наддасть можливість відпочинку особам з обмеженими можливостями, молоді, молодим батькам з дітьми та людям похилого віку, що є важливими цілями розвитку соціуму та міста загалом. Крім цього алея стане комфортним і безпечним для прогулянок та відпочинку місцем. Показником ефективності також буде моральне і духовне задоволення мешканців в естетичних і фізичних потребах.

Приклади (кейси) схожих рішень

Місто Ірпінь Київської області

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ комунального господарства та благоустрою

ПІБ Відповідальної особи

Кілар О.В.

Контактні дані відповідальної особи

5-20-26