Сквер для відпочинку «Зелена Мрія» Відхилений

Доданий
10.04.2018
Номер
1
Інше

Облаштування скверу по вул. Парусна між будинками 1, 1В, 1М, 1Г, шляхом:
- проведення підготовчих робіт;
- прокладання доріжок з тротуарної плитки;
- встановлення лавок та урн для сміття;
- облаштування контейнерного майданчику для сміття;
- засіювання газонів, та висадження молодих дерев.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Смирнова
Бюджет
420 828 грн
Розрахунок бюджету
Район
9 мікрорайон
Адреса
вул. Парусна (Героїв Сталінграду), 1, Чорноморськ (Іллічівськ)

Опис

Мета проекту

Створення, на занедбаній території, сучасного європейського скверу в серці 9 мікрорайону, з доглянутою територією, ландшафтним дизайном, зеленими насадженнями і зонами відпочинку. Підвищення екологічного та санітарно-епідеміологічного рівня життя громадян, забезпечення психологічного комфорту мешканців мікрорайону.

Проблема (передумови, обгрунтування необхідності реалізації проекту)

На території даного мікрорайону немає жодного іншого місця відпочинку для мешканців. Відсутність на окрузі зелених зон. Саме прохідне місце на перетині багатьох будинків - є самім невпорядкованим. Відсутність відведеного місця під сміттєві баки, впливає як на зовнішній вигляд так і на санітарно-епідеміологічний стан мікрорайону. Пориви вітру розносять сміття по округу. Віддаленість округу від упорядкованих парків і скверів унеможливлює відпочинок для жителів похилого віку та батьків з маленькими дітьми.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

За рахунок коштів, виділених з міського бюджету, провести облаштування території даного мікрорайону під відпочинок, для загального користування де буде враховано потреби мешканців в естетичних і фізичних потребах, з урахуванням практичності використовуваних матеріалів і озеленення, з урахуванням кліматичних умов і можливостей догляду за ними, як місце загального значення.

Для кого цей проект

Мешканці 9 мікрорайону. Діти та молодь, що мешкають у прилеглих будинках. Люди похилого віку. Молоді батьки. Інші мешканці міста. Гості міста.

План заходів з реалізації проекту

1. Розробка проектно-кошторисної документації. 2.Підготовка території до робіт. 3. Завезення чорнозему. 4. Усунення нерівностей території. 5. Улаштування доріжок з тротуарної плитки. 6. Придбання та встановлення лавок та урн для сміття. 7. Облаштування контейнерного майданчику для сміття. 8. Засіювання газонів, та висадження молодих дерев.

Ключові показники оцінки результату проекту

Найголовнішим очікуваним результатом є те, що мешканці та гості міста зможуть активно проводити свій час на свіжому повітрі недалеко від своїх домівок. Реконструкція та облаштування скверу сприятиме формуванню здорового способу життя у мешканців мікрорайону та забезпечить місцем проведення активного відпочинку для мешканців та гостей міста. Цей сквер також наддасть можливість відпочинку особам з обмеженими можливостями, молоді, молодим батькам з дітьми та людям похилого віку, що є важливими цілями розвитку соціуму та міста загалом. Також цей сквер стане комфортним і безпечним для прогулянок та відпочинку Показником ефективності також буде моральне і духовне задоволення мешканців в естетичних і фізичних потребах, поліпшення якості повітря на території практично повністю покритою асфальтом, безпека та комфорт пересування, так як не передбачені тротуари в місці масового пересування жителів і транспорту.

Приклади (кейси) схожих рішень

Облаштування та реконструкція парків скверів м. Одеси.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ комунального господарства та благоустрою

ПІБ Відповідальної особи

Кілар О.В.

Контактні дані відповідальної особи

5-20-26